Foarfeci

Foarfecile pe care le cunoastem noi azi, cei care le folosim in viata de zi cu zi, sunt formate din trei parti. Foarfeca este alcatuita din doua lame ascutite fiecare cu un maner, si un element care leaga cele doua lame ale foarfecii fie printr-un surub, fie printr-un nit. Foarfecile folosite in trecut erau formate din doua lame alaturate la sfarsit, partea din spate se folosea ca maner pentru foarfeca, in timp ce partea din fata a fost elementul de taiere al foarfecii.

Peste ani foarfeca a inceput sa semene cu ceea ce cunoastem noi azi. Foarfecile sunt fabricate din otel carbon, cantitatea carbonului variind in functie de foarfeca si de punerea lor in aplicare. Tehnicile de productie moderne ale foarfecii includ otelul inoxidabil. Acest aliaj este inoxidabil, fara nichel, şi poate fi mai bine întărit. Adesea, aceste noi materiale sunt combinate cu manere sintetice pentru foarfeci. Unele foarfeci au un maner ergonomic sintetic cu insertii de cauciuc moale pentru o aderenta perfecta.

Foarfecile sunt instrumente de taiere. Foarfecile trebuie sa taie intotdeauna fara probleme si cu un efort minim. In esenta, tensiunea dintre bratele foarfecii se realizeaza printr-o usoara alunecare a lamelor. Un utilizator se va simti confortabil cu o foarfeca de calitate si dupa mai mult timp de la intrebuintarea ei. Acesta e rolul pe care il are forma unei foarfeci. Formele lamei impreuna cu manerele foarfecii au un design stabilit dupa anumite obiective. Spre exemplu foarfecile cu care se taie la masa au un unghi, foarfecile de broderie sunt ascutite. Forma manerelor unei foarfeci este foarte importanta pentru a ajuta utilizatorul sa o foloseasca cat mai usor un timp cat mai indelungat. Forma si materialul unei foarfeci fac ca o foarfeca sa fie de calitate. Forma manerului trebuie sa urmeze forma mainii ca ea sa poata transfera puterea din mana pe marginea de taiere a unei foarfeci. Cu cat este mai larga portiunea pentru deget cu atat este mai confortabila foarfeca pentru mana. Cu cat sunt mai asemanatoare forma manerului de la foarfeca cu mana utilizatorului cu atat se utilizeaza foarfeca cu mai multa precizie.

Foarfeca trebuie sa aibe o viata lunga. Longevitatea unei foarfeci este detereminata de procedee meticuloase de fabricare precum : precizie, material de calitate pentru o uzura minima dar si de modul de pastrare al foarfecii. Foarfecile de calitate sunt produse de un personal calificat si sunt alcatuite din otel si carbon de cea mai buna calitate. Foarfecile sunt tratate individual trecand prin diferite procese termice pentru o taiere precisa.